Az oldal betöltése folyamatban...

Zeleiüveg

Egyedi tükörórák és faórák, díszüvegek, gravírozás

A tükör gravírozásról

TÜKÖR GRAVÍROZÁS

A tükör gravírozására számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Más anyagokkal ellentétben, a tükörlap mindkét oldalát gravírozva, elölről látható a hátlapon történt gravírozás is.

A tükör előlapjára a szöveg, grafika, idézet, számlap, virág, egyéb díszítő minta, cégembléma felvitele homokfúvással történik. Ez az eljárás hamvas hatású, szép, egyöntetű, kontrasztos matt fehér felületet eredményez a tükörlapon. Nem kopik, nem jön le hiszen a tükör felületéről anyagot távolítunk el, minimálisan ugyan de bele van marva az anyag felületébe.

FÉNYKÉP GRAVÍROZÁS TÜKÖRBE

Itt láthat fénykép gravírozást bemutató képeket. Ezeket a képeket megrendelőink küldték és az eredeti fotók közepes minőségűek voltak.

TLT-001TLT-001TLT-001

A gravírozás apró pontokból tevődik össze, ezek az apró pontok alkotják a képet, kb. 1,5-2 méterről érvényesül, látszódik szépen a gravírozás a fénykép minőségétől függően.

A fényképre vetülő árnyékok, melyek az eredeti képen sokszor nem vagy alig látszanak, ilyenkor
válnak láthatóvá, ez egyes képeknél zavaró, más képeknél előnyös.

A gravírozás sohasem azonos a fényképpel. A fénykép több száz vagy több ezer színből tevődik össze. Tükör gravírozáskor viszont 2 színnel dolgozunk az egyik a tükör ezüst színe a másik szín fehér.

A fényképet a tükör hátlapjába gravírozzuk bele és a foncsorból kimart részt fehérre festjük.

Amikor a hátlapba gravírozunk, az előlap felől tapintással nem érezhető a gravírozás. Beszállítóink nem mindig egy gyártótól vásárolják a tükör alapanyagot. Egyes tükörfajtáknál a fényképgravírozást közelről nézve előfordulhat barnás árnyalat a gravírozott képen.

A szép gravírozás készítéséhez a személyekről, állatokról, járművekről, épületekről, stb., közeli, éles, jó felbontású (3Mpixel) kép a megfelelő. Sokszor a kép jó felbontása nem mindig garancia arra, hogy abból szép gravírozás készíthető, ez sok más tényezőtől is függ. Fontos az is, hogy a kép kültérben vagy beltérben készült. A természetes fénynél készült képek jobbak gravírozáshoz.

Probléma: ha az arcok homályosak, árnyékban vannak, sötétek, túl sok fényt kapnak vagy hiányzik a képből.

A közösségi portálokról lementett képek és a telefonnal készült képek legtöbbször kis felbontásúak és gyenge minőségűek. Abban az esetben, ha nem megfelelő a fénykép gravírozáshoz, azt jelezzük önnek. Tudjuk igen nehéz jó fényképet találni a megajándékozottakról, mivel meglepetés, tőlük
nem kérhetünk.

FONTOS!

A gravírozott tükör termékek, anyaguk a tükör miatt, a szemben lévő tárgyakat visszatükrözik, de egyben ez is teszi különlegessé, egyedivé. A gravírozás kevésbé látszódhat ha a terméket nem megfelelő szögben éri a fény vagy nem kap elég fényt, ez a termék helyének kiválasztásakor fontos. Ez a jelenség nem csak a tükör gravírozásánál jelentkezik, például ha egy fém medálba fényképet gravírozunk nem minden szögből látszódik jól a gravírozás, ha fordítunk rajta, más szögből kap fényt és a gravírozás jól látszódik. Lehetőség szerint a fényviszonyok miatt olyan helyre és magasságban helyezze a terméket, hogy a gravírozás látszódjon. Például sötét helyiségben, túl magasan, alacsonyan stb. a gravírozás nem jól fog látszódni.
A gravírozott tükör termékek alapanyaga 3mm vastag tükör csiszolva.

A tükör anyagából adódóan törékeny mint például egy üvegpohár, üvegváza vagy kerámiatányér stb. Gyermekektől, életterüktől a terméket tartsa távol és ennek megfelelően kezelje és rögzítse, illetve helyezze el! Minden termékünkön gyárilag kialakított akasztó vagy támasztó található, attól függően, hogy fali vagy asztali termékről van szó. A fali termékeket falba fúrt tiplivel és csavarral kell rögzíteni. Az asztali termékeket biztonságos helyre helyezze.

Az esetleges sérülésekért felelősséget nem vállalunk!